Waarom sporten in een sportschool?

25
April
2023
4
MIN.
Deel dit bericht

Krachttraining is een vorm van lichaamsbeweging waarbij het doel is om de spieren van het lichaam te versterken en te vergroten. Het wordt vaak uitgevoerd met behulp van gewichten, halters, machines, of lichaamsgewicht oefeningen.

Waarom kracht training?

Krachttraining kan worden gebruikt om spieren op te bouwen, de algemene kracht te vergroten en de lichaamssamenstelling te veranderen. Het kan ook helpen om blessures te voorkomen door het versterken van spieren, pezen en ligamenten. Krachttraining kan ook zorgen voor verbetering van de algehele fysieke prestaties, zoals het verhogen van de snelheid en uithoudingsvermogen.

Het is belangrijk om de juiste techniek aan te leren bij het uitvoeren van kracht oefeningen om blessures te voorkomen en het maximale uit je oefeningen te halen. Daarom kan het nuttig zijn om een trainer te vragen om een geschikt trainingsschema samen te stellen en de juiste technieken aan te leren.

Waarom sporten in een sportschool en niet thuis?

Er zijn veel voordelen verbonden aan sporten in een sportschool in vergelijking met thuis sporten. Hieronder staan een aantal belangrijke voordelen van sporten in een sportschool:

Toegang tot apparatuur: Een van de grootste voordelen van een sportschool is dat je toegang hebt tot veel fitnessapparatuur, van halters en gewichten tot cardio-apparaten en weerstandsbanden. Dit betekent dat je veel meer mogelijkheden hebt om te trainen en alle oefeningen kan uitvoeren om jouw doelen te bereiken.

Persoonlijke begeleiding: In een sportschool heb je vaak toegang tot professionele trainers die je kunnen helpen bij het maken van een trainingsschema en het gebruik van de apparatuur. Ze kunnen ook tips geven over de juiste techniek en je helpen om je fitnessdoelen te bereiken. Het belangrijkste van goede begeleiding is het feit dat jij door de juiste uitvoering van de techniek minder snel blessure oploopt.

Sociale omgeving: Een sportschool biedt de mogelijkheid om in een sociale omgeving te sporten, wat kan leiden tot een verhoogde motivatie en consistentie in het sporten. Je hebt ook de mogelijkheid om te sporten met vrienden of andere sporters te ontmoeten die dezelfde fitnessdoelen hebben.

Ruimte: Sportscholen bieden vaak veel ruimte voor verschillende soorten trainingen en oefeningen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld wilt werken met battle ropes of als je krachttraining wilt doen met zware gewichten. Vooral als je in een appartement woont dan zullen je onder buren niet zo blij zijn als jij een half uur gaat touwtje springen.

Afleidingen: Een van de grootste voordelen van sporten in een sportschool is dat er minder afleidingen zijn dan wanneer je thuis sport. Thuis kan het gemakkelijk zijn om afgeleid te worden door taken en verantwoordelijkheden die je nog moet doen, terwijl in de sportschool de focus ligt op je training.

Structuur: Een sportschool biedt ook structuur in je trainingen. Je kunt jezelf verplichten om op bepaalde dagen en tijden te sporten, wat kan helpen om consistentie in je fitness routine te behouden. Als je hier mee begint zal het een aantal weken duren voor het in je systeem zit, hierna zal dit een stuk makkelijker gaan.

Groepslessen: houd jij niet van alleen trainen dan zijn hier ook zat mogelijkheden voor. Veel sportscholen bieden groepslessen aan. Tijdens een groepsles sport je met een kleine of grote groep samen die begeleidt wordt door een instructeur. In de fitness zijn heel veel soorten groepslessen die gaan van dansvormen tot hoge intensiteit trainingen. Tijdens groepslessen zal de instructeur er alles aan doen om de beste training neer te zetten en jou te motiveren.

Motivatie: Tot slot kan de omgeving in een sportschool motiverend werken. Je ziet anderen werken aan hun fitnessdoelen, wat kan helpen om jezelf te motiveren en te inspireren om hetzelfde te doen.

Hoewel thuis sporten ook voordelen heeft, zoals gemak en flexibiliteit, biedt sporten in een sportschool veel voordelen die moeilijk thuis na te maken zijn.

Waarom sporten bij TREE11?

Wij bieden alles wat jij nodig hebt op het gebied van sport. Ons centrum heeft ruime openingstijden met veel ruimte en apparatuur om de juiste training voor jou neer te zetten. Onze gecertificeerde trainers staan voor jou klaar om je te begeleiden in de fitness, functioneel kracht training of zelfs te revalideren.

In ons centrum hebben wij een fitness met 4 verschillende groepsles zalen. Met een fitness abonnement heb jij de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsschema op maat te laten maken en deze elke maand samen te evalueren of aan te passen. Hierbij kan ook een meting worden gedaan om jouw lichaamssamenstelling te bepalen, want hoeveel % van je gewicht is spieren?

Kan je sporten met een blessure? Heb jij die vraag je gesteld? Kom dan langs bij onze fysiotherapie. Onze fysio’s kunnen jou helpen van je blessure af te komen en dit doorkoppelen naar onze trainers die dan een trainingsschema kunnen maken aan de hand van jouw blessure. Sporten kan altijd! Klik HIER als jij meer wilt weten over onze fysiotherapie praktijk.

TREE11 de sportschool van Alkmaar!

Ontdek meer nieuws

GERELATEERD Nieuws

Aanmeldformulier
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.