Een cupping massage aan de ring van Alkmaar

12
April
2023
2
MIN.
Deel dit bericht

TREE11 biedt naast sporten ook cupping massages aan. Deze massagevorm is zowel goed voor sporters als niet sporters. Het helpt tegen verschillende klachten, denk aan rugpijn en slechte doorbloeding van de huid.

Wat is cupping?

Een cupping massage is een therapie waarbij glazen of siliconen cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm zorgt ervoor dat de huid en het onderliggende weefsel in de cup worden getrokken, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

De massage begint meestal met het aanbrengen van olie op de huid om de cups gemakkelijker te laten glijden. Vervolgens wordt de cup geplaatst op de huid en wordt er een vacuüm gecreëerd door de lucht uit de cup te halen. Dit kan worden gedaan door een vacuümpomp te gebruiken.

De cups worden meestal enkele minuten op dezelfde plaats gehouden voordat ze worden verplaatst naar een ander gebied. Na de massage kan de huid rood en beurs aanvoelen, maar dit verdwijnt meestal na een paar uur tot een paar dagen.

Deze behandeling wordt vaak gebruikt als een vorm van pijnverlichting en om spierspanning te verminderen. Het wordt ook gebruikt om de circulatie te verbeteren, het immuunsysteem te stimuleren en het lichaam te helpen ontgiften.

Kan cupping massage ondersteunen bij afvallen?

Deze vorm van massage kan ervoor zorgen dat vetcellen zich niet gaan nestelen. Tijdens bijvoorbeeld afvallen komen er verschillende afval en gifstoffen vrij in je lichaam. Cupping massage helpt het lichaam om deze afvalstoffen zo snel mogelijk kwijt te raken. Door het gebruiken van oliën zoals eucalyptus, zal dit proces gestimuleerd worden.

Wat zijn de voordelen van cupping?

  • Afvoer van afvalstoffen en vocht.
  • Stimuleert het aanmaken van collageen en elastine.
  • Verbeterd de elasticiteit en stevigheid van de huid, onder andere bij cellulite
  • Verbetering van littekenweefsel, verklevingen rimpels.
  • Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk.

Ontdek meer nieuws

GERELATEERD Nieuws

Aanmeldformulier
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.