CrossFit SugarWOD app

27
March
2023
5
MIN.
Deel dit bericht

Wil je weten wat er in de CrossFit-les aan bod komt, je voortgang bijhouden en elkaar fistbumps geven? Het kan allemaal in de SugarWOD app!

Je CrossFit-trainingen bijhouden

Waarvoor gebruiken we de SugarWOD app? Voordat we in dit artikel uitleggen hoe de app werkt, wil je vast weten wat de app inhoudt. In de SugarWOD app kun je van tevoren de CrossFit-les van de dag zien, oftewel de WOD (Workout Of the Day). Hierdoor weet je precies wat je te wachten staat en kun je je hier mentaal op voorbereiden. Na de workout kun je precies invullen wat jouw scores en gewichten waren. De app onthoud dit, zodat je altijd je voortgang kunt terugkijken. Ook staan jouw maximale krachttesten (1RM) van de weightlifting-oefeningen erin, zodat je de volgende trainingen op percentages kunt werken om alles eruit te halen!

Hoe download je de SugarWOD app?

Om te beginnen heb je de SugarWOD app nodig of een webbrowser om deze te bekijken. Hieronder staan de verschillende links voor elk platform. Ga naar het platform van jouw mobiele telefoon of druk op web via de computer.

App Store: https://apps.apple.com/nl/app/sugarwod/id665516348

Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flatironssoftware.sugarwod&hl=nl&gl=RU&pli=1

Web: https://www.sugarwod.com/

We raden aan om de app op je telefoon te installeren, zodat je na de les direct je resultaten kunt invoeren.

Account aanmaken

Heb je de app gedownload? Dan kunnen we aan de slag. Om te beginnen heb je een account nodig. Open de app of website en klik op “Sign up with email”. Vul vervolgens je persoonlijke gegevens in en klik op “Sign up”. Je account is nu aangemaakt!

Crossfit WOD bekijken

Wanneer je de app opent, zie je direct het whiteboard. Hier kun je de workout zien die je ook tijdens de Crossfit les gaat doen. Vaak begint dit met een kracht gedeelte en hierna volgt de workout. Dit wordt in verschillende delen weergegeven, waardoor het makkelijk te overzien is. Onder elke workout staat een kopje “workout preps”, hier krijg je nog meer uitleg over elke oefening. Maar wees niet bang, dit wordt allemaal in de les behandeld. Je krijgt geen huiswerk 😉

Crossfit resultaten bijhouden

Met de app willen wij zoveel mogelijk resultaten bijhouden. Hierdoor weet jij uiteindelijk precies met welk gewicht je moet trainen. De lessen zijn namelijk vaak gemaakt op percentages van je maximale kracht. Meten is weten!

Heb jij de Crossfit workout voltooid, klik dan onder de workout op “Log your results”. In het eerste gedeelte vul jij je gewichten, tijd of behaalde herhalingen en rondes in. Dit verschilt per workout type. Heb je een lift niet gehaald, dan krijg je naast het gewicht de optie om dit aan te geven.

Hierna krijg je een optie met “Rx” en “Scaled”. Heb jij de workout voltooid met de percentages, oefeningen en gewichten die in de app staan, vul dan “Rx” in. Heb jij de workout veranderd door het gewicht te verlagen of door een oefening aan te passen, vul dan "Scaled" in. In het blok hieronder krijg jij de mogelijkheid om te zeggen wat jij veranderd hebt en hier kan je ook neerzetten hoe de workout bij jou gegaan is.

Eigen Crossfit- en weightlifting resultaten toevoegen

Heb je zelf getraind en wil je deze gegevens loggen? Dat kan in de app. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen Crossfit-workouts en weightlifting lifts toe te voegen. Deze worden dan bijgehouden in het logboek van je account. Je kunt deze gewichten en workouts later weer terugvinden als dit nodig is voor de les.

Ga naar het beginscherm en druk op "Profile". Druk vervolgens op "Log a workout" en kies je trainingstype.

Eigen resultaten terugkijken

Ga naar het beginscherm en druk op "Profile". Hier kun je alles terugvinden wat je hebt gedaan in de app. Welke workouts heb je voltooid, wat zijn je maximale weightlifting lifts en nog veel meer. Mocht je vastlopen in de Crossfit- of weightlifting les met gewichten, dan kun je samen met je trainer naar deze resultaten kijken, zodat je nog beter begeleid kunt worden.

De spannendste ranglijst

Als je wilt zien wat je medesporters hebben gepresteerd, ga dan naar het startscherm. Klik op "Resultaten" voor de training die je wilt bekijken. Hier zie je een lijst met iedereen die de training heeft uitgevoerd. Als je iemand wilt feliciteren met zijn of haar prestatie, klik dan op zijn of haar naam. Hier kun je zien wat hij of zij heeft gepresteerd en hoe ze het hebben gedaan. Hieronder vind je de mogelijkheid om een "fistbump" te geven om te laten zien dat je trots bent op deze sporter. Zo moedigen we elkaar zelfs na de training nog aan, omdat we Crossfit samen doen!

Uitleg Video

Als je alles rustig wilt terugkijken, bekijk dan de onderstaande video. Hierin wordt alles nog eens uitgelegd aan de hand van een video. Als je nog steeds vragen hebt over de app of als je er niet uitkomt, vraag dan een van de trainers om hulp of neem contact met ons op.

Proefles

Wil je een keer een proefles Crossfit, weightlifting, small group, kickboksen, HIIT of een andere les uit ons brede aanbod volgen? Neem dan nu contact met ons op voor een gratis proefles! We zien je graag bij TREE11.

Ontdek meer nieuws

GERELATEERD Nieuws

Aanmeldformulier
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.